Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin bokkafé, høsten 2007

Hovin bokkafe er et møtested for folk i alle aldre. På søndager er det åpen kafe - med et kulturelt innslag attåt. Det kan være foredrag, barneteater, filosofikafe, flerkulturelle fester, lokalhistorie, musikk med mer. Arrangementene begynner kl. 15.00. Du kan benytte deg av internett, spill, aviser, tidsskrifter og tegneserier. Vi selger kaffe, te, kakao, saft, vafler og kaker for en rimelig penge. Du kan også låne bøker, vi har en liten samling av romaner, dikt, fagbøker, tegneserier, og billedbøker - for barn, ungdom og voksne.

En mandagskveld i måneden har vi fokus på kreativ skriveprosess. Forfattere og andre med bakgrunn innenfor skriving er gjestelærere. Ta kontakt om du er interessert i å være med.

Hovin bokkafe ble startet etter et initiativ fra bydel Helsfyr-Sinsen og Deichmanske bibliotek. Bokkafeen er et av kultur- og fritidstiltakene i bydelen; et inspirerende og trygt møtested for folk i alle aldersgrupper.

Slik finner du Hovin bokkafe:

Vi holder til i nærheten av Helsfyr hotell, i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeen ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien. Leder: Ingeborg Margrete Andersen.

Alle arrangementer på Hovin bokkafe er gratis!

September

9. Ludde

Velkommen til en liten forteller-sangstund basert på Ulf Löfgrens bøker om Ludde. De fleste barn kjenner tøykaninen Ludde gjennom utallige bøker, Barnetimen for de minste og lydboka om Ludde. Inger Gundersen som kommer på besøk til oss, har både skrevet sangtekster og melodier til bøkene for Barnetimen for de minste. Kanskje kjenner du igjen stemmen hennes fra TV? Hun har lagt stemme til tegneseriefigurer i bl.a. Gisle Wink og Robotgjengen. Forestillingen passer for de minste, fra ca 3 år.


16. Afrika på Frogner

Norges jubileumsutstilling i Frognerparken 1914, fornøyelsesavdelingen. Blant karuseller og forfriskninger er det anlagt en "Kongolandsby". Landsbyen er visstnok en av de største attraksjonene på hele utstillingen. I programmet står det at disse menneskene: "…danner et billede av sport, lek, adspredelser, danse og haandverk i deres hjemland, i den grad troverdig gjengit at de besøkende for en tid maa føle seg hensat i det mørkeste land i Afrika." Men hvem var egentlig disse midlertidige Frognerbeboerne? Foredrag med overheadbilder ved Ingeborg M. Andersen, djembespill og sang ved Mar Gueye. Et samarbeid med folkeakademiet i Oslo.

23. Edvard Grieg - En trollmann med toner

Morgenstemning. I Dovregubbens hall. A-mollkonserten. Det er hundre år siden han døde, men musikken han skapte, lever fremdeles. Inger Wethe, som har gitt ut en biografi om Grieg nå i år, forteller om hans uvanlige liv. Om barndommen i Bergen, studietid, forelskelser og ekteskap, om kampen for å få holde på med det eneste han brydde seg om: musikk. Og hvordan han oppnådde en berømmelse som ingen annen norsk komponist har vært i nærheten av. Wethe har samarbeidet med Edvard Grieg Museum - Troldhaugen, Grieg-samlingen på Bergen Offentlige bibliotek, Grieg 07 og Norsk Musikkforlag i forbindelse med biografien.

Det blir også noen Griegske toner fremført på fløyte og fiolin av tre ungdommer.

30. Møt Unni Lindell

Forfatteren forteller om og leser opp fra sin nye kritikerroste krimbok: "Honningfellen", som skal bli TV-serie til høsten. Hun snakker også om skriveprosessen sin og planene framover, og hun har med den nye boka. Bøkene til Lindell er oversatt til 14 språk og har utkommet i 16 land, TV-serien er solgt både til Tyskland, Sverige og Danmark. Arrangementet er i samarbeid med Folkeakademiet i Oslo. Still gjerne spørsmål!

Avisene skriver om Honningfellen: "Ekstremt spennende" Dagbladet, "Lindells beste" Aftenposten.

Oktober

7. Å vera i livet

Olav Vesaas fortel om mor si, Halldis Moren Vesaas. I år er det 100 år sidan Halldis Moren Vesaas vart fødd. Etter debuten i 1929 vann ho seg etter kvart eit rom som ein av våre mest folkekjære lyrikarar. Ho sa sjølv ein gong at "kjærleiken til alt det vi levande eig" kunne stå som ei line gjennom diktinga hennar, for det er dei evige tema - fødsel, kjærleik, død, natur - ho skriv om. I tillegg til eiga dikting gjendikta Halldis Moren Vesaas fleire klassiske skodespel og tok på seg mange kulturelle verv, både på lokalt og nasjonalt plan. Til 100-årsjubileet har sonen, Olav Vesaas, skrive ein biografi om mor si. Han vil fortelje om både livet og diktinga hennar.

14. Mimresøndag

I 13 år har det boblet av toner og stemmer og bilder og menneskemøter i et unnselig lokale på Helsfyr. I anledning av at Ingeborg M. Andersen slutter på Hovin bokkafe (og nye koster overtar) holder hun et bildekåseri fra bokkafeens mangfoldige historie. Erling med trekkspillet bidrar med litt "Vaffelmusikk". Det blir gratis mat og drikke.

21. Afrikas hjerte

Velkommen til en reise inn i Afrikas hjerte. Her får du være med i mystiske, rare og morsomme fortellinger. Du blir tatt med på en musikalsk reise til vest-Afrika med djembe-tromme, dundunba-tromme, fløyte og sang, ved Mariama og Kebba Jammeh. Fortellingene i Afrikas hjerte er muntlige overleveringer fra vest-afrikanske griot Kebba, han fikk dem fra sin bestemor. Mandinka-griot-tradisjonen kommer opprinnelig fra Mali. Mariama er utdannet forteller og dramapedagog. Fra ca 4 år og oppover

28. Kornsirkler, verdens vakreste mysterium

Eva-Marie Brekkestø, forfatteren av den første skandinaviske boka om kornsirkelmysteriet, gir oss en innføring i dette fenomenet. Hun har de siste årene holdt foredrag om kornsirkler på alternativmesser, og for diverse organisasjoner og bedrifter. Presentasjonen illustreres rikelig med lysbilder og filmklipp. Hun tar med noen eksemplarer av boka si.

PS: Husk at vi går over til vintertid!

November

4. Loffere og andre vandrere

For ikke lenge siden gikk lofferne på norske landeveier - i mellomkrigstiden var de opptil
10 000 mann og noen få kvinner - et fargerikt innslag hvor hen de kom. De kunne også bli kalt landstrykere, skreppekremmere, vispesnekkere, skjærslipere med mer. Hvem var disse menneskene og hva drev dem ut på vandring? Hvorfor forsvant de? Forfatter Thor Gotaas kåserer muntert om historien til lofferne og andre rastløse sjeler i Norge. Bilder på overhead.

11. "Erkjenn deg selv", sa Sokrates

Anders Holt innleder denne filosofiske Cafeen med noen ord om hva det vil si å "erkjenne seg selv". Hva betyr det? Hva innebærer det? Hva kan konsekvensene for en selv tenkes å være, hvis man tar dette "erkjenn deg selv" på alvor? Etterpå leder han en samtale i fellesskap over samme tema.

18. Trygve Lie og FN

Professor og Trygve Lie-biograf Guri Hjeltnes forteller om "Groruddalens store sønn", som ble utnevnt til FNs første generalsekretær. Han var en evnerik og allsidig politiker, som følte seg vel både i de enkle arbeidermiljøene i hjemlandet og blant verdens topp-politikere. Det blir også vist bilder.

25. Folkevisenes fortellinger

Hanne Weisser som har skrevet boka: "Folkevisenes fortellinger - Helter, helgener, hverdagens hendelser", gir oss historiene bak noen nyere folkeviser og middelalderballader. Folkevisene er fra en tid da kulturen var muntlig. Helter og helgener ble hedret med sang - sunget og diktet i generasjoner. Bak hver sang skjuler det seg hendelser som før var kjent, men som nå er glemt. Visene har vandret og gjenspeiler Nordens og Europas historie. Det blir vist bilder på overhead og man får mulighet til å synge med på noen av visene - om man ønsker det.

Desember

2. Undring i desember

Julen nærmer seg på gården der Ola og Kari bor. De har det travelt, men Ola tar seg tid til å gå på låven med grøt til nissen. Kari synes det er noe tull, det finnes da vel ikke nisser? Fjøsnissen som derimot bor på låven får besøk av søstera si som ikke har det så godt på gården der hun bor. Menneskene som bor der tror ikke på nissen. Forestillingen er en undrings- og avkoblingsstund fra førjulens mas. Samtidig er den en påminnelse om hva julen egentlig handler om. Ved Trupp Go`Hjerta.
Anbefalt aldergruppe fra 3 år.

(10.09.2007)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium