Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Skriveverksted på Hovin bokkafé

Dette semesteret vil vi ha en forfatter over fem kvelder. Dvs. at det blir mer kontinuitet og sammenheng, med mulighet for å jobbe med en tekst over flere ganger, (eller med forskjellige tekster).

Egenandelen blir kr. 800,- (Med mulighet til å be om 300,- i avslag for de som har dårlig råd – ta det i så fall opp med meg første kursdag, eller ring meg.) Bokkafeen og Norsk Forfattersentrum betaler resten av gildet. Dere får tilsendt giroer etter hvert.

Kurset starter mandag 12 februar og går deretter hver 14 dag: 26.februar, 12.mars, 26.mars og 16. april. (Obs: tre uker mellom de siste to gangene pga. påsken.) Vi starter 18.30 og holder på til ca 21.00. Kafeen er åpen fra 18.00 med bokutlån osv. Kaffe og småkaker koster kr. 5,-

Veileder er forfatter Atle Næss, som hadde en av skrivekveldene i høst: Atle Næss har en rekke romaner, barne- og ungdomsbøker og fag- og sakprosabøker bak seg. De siste 10 årene har han undervist mye i skrivekunst og litterære teknikker. Han er tildelt Sarpsborgprisen 1990, Gyldendals Legat 1990, "Gullboka" 1995 og Brageprisen for beste fagbok i 2001. Siste bok er romanen Roten av minus en, som kom i august.

Emner han håper å kunne utdype i løpet av kurset: Å vise, ikke påstå. Å være konkret og direkte. Nærvær i teksten (fortellerposisjon). Språklige bilder. Detaljer og helhet. Gjentakelse og variasjon. Scene og referat. Personskildring. Oppbygning. Konflikt. Spenning. Arbeidsmetoden vil være at dere sammen diskuterer deltagernes tekster. Han innleder hver samling med en kort teoriøkt - ellers vil han ta opp disse emnene underveis, konkret ut fra teksteksemplene; med andre ord prøve å sette ord på hva som fungerer bra i en tekst og hva som kan bli bedre.

Hvis du er interessert i å være med, gi beskjed innen 1. februar. Du kan maile meg: hovin_bokkafe@hotmail.com , eller sende et kort til: Ingeborg M. Andersen, Garage, 2340 Løten, ringe eller sende tekstmelding til: 99 28 50 74. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Litt informasjon om skrivegruppa:

Skrivegruppa på Hovin har holdt på i en del år. Noen semestre er det en foreleser/forfatter som har hele kurset, andre semestre har vi besøk av tre forskjellige veiledere. Opplegget er for alle som trives med å skrive.

Noen av deltagerne har drømmer om å få utgitt noe, andre skriver på hobbybasis. For tiden er det deltakere fra ca 45 - 80 år. Vi har også hatt med ungdommer innimellom, det er ingen aldersgrense. Det har vært en relativt fast gruppe, men nå ønsker vi også nye skrivere velkommen – fint med litt andre ansikter også!

Vanligvis får man ”skriveoppgaver” som utføres på møtene. Men det hender også at det gis hjemmeoppgaver som gjennomgås neste gang, eller at deltakerne ønsker å få respons på tekster som er skrevet utenom kurset. Både veileder og deltakerne gir kommentarer til tekstene. Aktuelle råd og tips om skriving flettes inn i veiledningen.

(22.01.2007)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium