Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hvor skal barn leke?

Hva mener du om planene for Ensjø-utbyggingen? Si din mening på vårt kontaktskjema.

Se også Malerhaugen vel sin henvendelse til Friluftsetaten og deres svar nedenfor.

Slåss for Ensjøs grønne lunge!I forslagene for Ensjøutbyggingen er møteplasser og grøntarealer i svært liten grad nevnt. Det som kommer frem er et grøntdrag i en ås som danner en ramme rundt det gamle teglverket på Ensjø. I de tre forslagene er det tegnet inn et torg utenfor Ensjø T.

 

I Rambergs forslag om Gladengen er det beskrevet dette grøntdraget, som vi ikke vet hvor stort det blir. Det vi vet er at det er en skråning som ble gravd ut da de i forrige århundre hentet leire fra grunnen. Det er årsaken til at Ensjø ligger i en dump som den gjør i dag.

Det nåværende grøntarealet på Tiedemannsjordet.Et annet grøntareal er gangveien under høyspentledningen som fører fra Kampen park til Valle Hovin og opp i Årvollåsen. Beboere ved Lille Tøyen, Keyserløkka og Hasle er redd for at lekeområdene skal forsvinne helt i Ensjøutbyggingen.

I Aften Aften den 3. november var det beskrevet beboernes betenkeligheter av å bygge ut alle grøntarealene i området. Det en kan stille spørsmål ved er om hensiktsmessigheten av at mange aktører arbeider ut sine private forslag, uten at det stilles forventninger til å skape et større parkareal/møteplass hos noen av dem.

Ensjø vil med sine 5-7000 boliger, eller rundt 15 000 innbyggere og like mange arbeidsplasser, ha behov for et eget møtested, uten å måtte oppsøke nabobydelene for å finne en grønn plett.

Bildet til venstre viser det nåværende grøntarealet på Tiedemannsjordet ved Lille Tøyen hageby.

 

 

E-post fra Malerhaugen vel til friluftsetaten 3. november 2003:

Mitt navn er Jan Ove Vatne, leder av Malerhaugen vel på Ensjø.

Det er i den siste tiden kommet flere forslag om utbygging av Ensjø. Det som kan se ut som er at forslagene kommer separat, slik at det ikke blir ivaretatt beboernes behov for friarealer. Det er nå forslag om 2500 boliger på Tyngdepunktet og langs nedre del av Gladengveien. 100 øverst i Gladengveien, 100 er bygget i Malerhaugveien og nærmere 200 planlegges utenfor Tiedemann tobakk.

Flere har nå henvendt seg til vår velforening og spør om hvordan det er med to ting: Det ene er friarealer og det andre er skole. Høyhustanken er også noe flere diskuterer.

Grunnen til at jeg henvender meg til Friluftsetaten er hvordan dere er inne i bildet her. Her er det snakk om 15000 beboere på sikt, pluss vi som bor her fra før. Ingen av planene hittil har tatt høyde for noen arealer av betydning, sågar er et forslag i Tyngdepunktet å lage friarealene på taket av husene-altså forbeholdt de som bor der, ikke vi andre.

Friarealer som vi har fått med oss er planlagt i en smal stripe under høyspenten mellom Trafokiosken på Tøyen og Ulven. En skråning-som vi ikke vet hvor stor blir, rammen rundt Ensjøbyen (som i Rambergs forslag for Gladengen). Denne skråningen synes vi blir mindre og mindre, og det lages barnehage på det som er tenkt friareale. Vi ber nå om Friluftsetatens syn på det fremtidige Ensjø når det gjelder friarealer og møteplasser. I dag har vi en bitteliten tomt, som disponeres av bolig og eiendomsetaten i Lensmann Hiorths alle 9. Dette er en lekeplass som vi holder ved like for at barna skal ha et sted. Pluss at vi har en såkalt lekeplass over Bertel O.Steen som skulle bli lekeplass, men som vanlig på Ensjø, er bilindustri. Vi håper at Friluftsetaten engasjerer seg i denne etter hvert attraktive bydel.

Svar fra Friluftsetaten, 4. november 2003

Jeg viser til din epost datert 03.11.2003.

Friluftsetaten vil når reguleringsplanene for området uttale seg til alle planer. Vi skal vurdere i hvilken grad det settes av friområder i tilstrekkelig grad til at det oppnås gode boligmiljøer på Ensjø. Vi har i den forbindelsen allerede pekt på at i de foreløpige planene ikke er avsatt tilstrekkelig med aktivitetsområder. Dette vil vi følge opp videre.

Fellesarealer på tak er ingen erstatning for friområder.
Ola Raade.
Faglig leder byplan.

Frilufstetatens hjemmeside: www.fri.oslo.kommune.no

 

 

(07.11.2003)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium