Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Snøhetta involveres i planene for Ensjøbyen

Planer for den nye EnsjøbyenI juni deltok Malerhaugen vel på et informasjonsmøte om Ensjøbyen. Mange forskjellige aktører deltok på møtet og la frem sitt syn på utviklingen på Ensjø.

Plan- og bygningsetaten har engasjert arkitektkontoret Snøhetta til å utarbeide et forslag til hvordan hovedstrukturene på Ensjø kan bli seende ut. Særlig grøntområder var i fokus. Snøhetta ser store estetiske verdier i å få Hovinbekken opp i dagen. De ser en visjon om at bekken skal renne nedover det som planlegges som en bred aveny i Gladengveien.

På bildet kan en se de foreslåtte grøntområdene i området, ikke store fotballbaner, men flere sammenhengende grøntarealer med gangveier. Lekeplassen, som tidligere har vært avmerket som aktuell boligtomt, har nå fått grønn farge, det vil si friområde-parkareal.

Når det gjelder tanker om veisystemer, kan en se at Malerhaugveien er stengt ved Biblioteksentralen, det er gledelig. Mer betenkelig er det at det foreligger forslag om å åpne Ensjøsvingen igjen mot Ensjøveien. Det vil bety mer gjennomkjøring i denne veien.

Fyrstikkalléen foreslås å være åpen mellom Grønvoll allé og Fyrstikkalléen, likeså ser det ut til at Karoline Kristiansens vei åpnes mellom Svovelstikka og den nye veien bak Fyrstikktorget.

Vi gjør oppmerksom på at dette kun er en skisse som er utarbeidet, det er ikke konkrete forslag som ligger på bordet. Likevel er det grunn til å være observant på hvordan veiene planlegges i den nye Ensjøbyen. (28.07.2003)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium