Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin bokkafé, våren 2004

Hovin bokkafe ble startet etter et initiativ fra bydelen og Deichmanske bibliotek. Bydel Gamle Oslo har forvaltningsansvar
for tiltaket, og alle arrangementer på bokkafeén er gratis!

Bokkafeén er åpen alle søndager fra kl. 14.00 - 17.00, samt for bokutlån og innlevering også mandager kl. 12.00 - 17.00. Vi har påskestengt 4. - 12. april.

Leder for Bokkafeén er Ingeborg Margrete Andersen som du treffer på telefon 22 64 44 46 eller på e-post hovin_bokkafe@hotmail.com. Hvis du ønsker å få bokkafeéns ukentlige løpesedler tilsendt med e-post kan du sende en mail.

Innhold:

De tusen historiers sted
Hva skjer på søndager kl. 15.00?
Program for januar
Program for februar
Program for mars
Program for april
Program for mai
Program for juni
Slik finner du Hovin bokkafé

 

Oslo kommune sin logo
Oslo kommune
Bydel Gamle Oslo

 

Kom på besøk til Hovin bokkafé!De tusen historiers sted

Stikk innom og les en avis eller et ukeblad, tegn en tegning eller slapp av med en kopp kaffe og en vaffel. Du kan også låne bøker: vi har en liten samling av romaner, dikt, fagbøker, tegneserier og billedbøker - for barn, ungdom og voksne. Blant romanene kan du finne godbiter som det er venteliste på andre steder.

Til toppen
Opp

Hva skjer på søndager kl. 15.00?

Åpen kafé - med et kulturelt innslag attåt. Arrangementene (se programmet nedenfor) begynner kl. 15.00.

Vil du ha en rolig stund med avis, kaffe og vaffel? Da lønner det seg å komme mellom kl. 14.00 og 15.00.

Til toppen
Opp

Januar 2004

25. Sitron - eksotisk og nyttig

Sitronen fantes opprinnelig i Himalaya og kom hit til Europa via de arabiske land. Frukten symboliserer bl.a. kyskhet og fromhet, uforgjengelighet og kjærlighet. Den blir brukt i mange kjerringråd og i tillegg har den medisinske egenskaper. I tidligere tider fungerte denne sitrusfrukten som prevensjonsmiddel og nå forskes det på om den kan forebygge hiv. Bokkafeens leder Ingeborg M. Andersen kåserer og funderer.

Til toppen
Opp

Februar 2004

1. Nyrealismen 1905-40

Perioden 1905-1940 er ganske spesiell i norsk litteraturhistorie. Cand.mag. Grete Marthilm kåserer om epoken og dens forfattere:
Wildenvey, Øverland, Olaf Bull m. fl. Vi får også høre enkelte dikt.

8. Familieshow

Husker du klovnen Bobo og hunden Doffen Fondue? Nå er de her med et helt nytt elefantastisk show med buktaling, trylling, sang og
mye gøy for alle aldre. Bobo - alias Teddy Scott, er for øvrig kåret til årets tryllekunstner. Husk å få med deg et ballongdyr hjem!

15. Skjeggete damer og siamesiske tvillinger

Så du programmet på TV før jul om Herman Berthelsen og hans arkiv over "offentlige forlystelser"? Her får du bl.a. høre Berthelsen fortelle om utstilling av mennesker i Osloområdet, basert på hans bok med samme tittel som denne overskriften.

22. Med oldemor på promenade på Karl Johan

Karl Johansgate har lange tradisjoner som en arena for å se og bli sett. For hundre år siden var middagspromenaden en daglig forlystelse for Kristianias borgere, her spaserte berømte kunstnere og forfattere, "farlige" bohemer, sjarmerende skuespillere, tiltrekkende skuespillerinner, oppsiktsvekkende skjønnheter med dristige "toiletter", og ikke minst byens berømte backfischer - de friske, freidige og frimodige Kristianiapiker. Etnolog Kari Telste kåserer og viser bilder.

29. Skuddårsfest

Vi feirer denne ekstra dagen med indisk dans, kinesisk sang, norsk kveding og hardingfelespill og tyrkisk mat!

Til toppen Opp

Mars 2004

7. Vi har det i hendene

Hendene avspeiler om vi lever sant i forhold til vårt medfødte potensial. Områder som for eksempel barndom, foreldres innvirkning, tidligere liv, åndelige evner, jobbretninger, kreativitet og helse, kan avleses i hendene. Kundan Rockstad, som jobber med håndanalyse i inn og utland, vil avmystifisere håndanalyse og svare på spørsmål.

14. Utvandring til Amerika fra 1600-tallet til nå

Mange nordmenn som har utflyttet til Amerika har spesielle historier. Cand. Mag. Torbjørn Greipsland forteller noen av dem, bl.a. om Helga og Clara Estby som gikk tvers over Amerika, Marvin Eastvold som plantet et fly i hagen og Coya Knutson - en suksessrik politiker. Det blir vist overheadbilder.

21. Prinsessen av Lilleland

Prinsesse Lille kjeder seg. Det er stilletimen. Pappa arbeider. Lille er stille. Aller helst ville Lille gå ut og finne seg en venn, men det tør hun ikke. Da finner Lille opp tanketrollet Fnatten, og han hjelper henne til å tørre det hun ikke tør. Av og med Janne Langaas. Passer best for barn mellom 3 og 6 år.

28. Minner fra Chat Noir

Andreas Diesen tar oss med på en gjenopplevelse av Chat Noirs første 75 år, med ord og videoklipp. Diesen er kjent fra sine mange revyportretter på NRK Fjernsynet og sinemusikalportretter på radioen.PS: Husk at vi går over til sommertid!

Til toppen Opp

April 2004

18. Lille Blå og bløtkaka

Lille Blå er et underfundig lite skogstroll, blått fra nesetipp til halespiss. I skogen skal det feires fødselsdag, men akk, hvilke forviklinger før kaka endelig kan spises! Dette er en figurteaterforestilling fra Dårekisten teater, som også har vært vist i NRK BarneTV. Passer best for barn i alderen 3-6 år.

25. Kjerringråd for huset og helsa

Miriam Wicklund er en kjent stemme fra NRK radio. I mange år ledet hun de populære kjerringråd-programmene, og hun har utgitt 6 oppslagsbøker med nettopp kjerringråd. Skulle du få sure oppstøt, småfluer i potteplantene, brannsår, hoste, leggkramper eller annen styggedom, så fins det garantert et kjerringråd mot det, og ingrediensene har du etter all sannsynlighet allerede i huset. Du må bare vite hva og hvordan. Miriam demonstrerer og svarer på spørsmål.

Til toppen
Opp

Mai 2004

2. Leve som Leonardo da Vinci?

Da Vincis liv og levemåte gir inspirasjon til vår egen fantasi - og til det gode liv; en mulig virkeliggjøring av oss selv som menneske. Kan Leonardos vei gi oss vår vei i livet? Filosof Anders Holt foredrar om Leonardo da Vincis livsvei.

9. Lokalhistorie fra Vaterland

Leder for Fjellhus historielag, Knut Kirkesund, forteller om Vaterlandområdet. Han kommer bl.a. inn på historier om Grønlands torg og Asylet, sistnevnte med en broket bakgrunn - for eksempel som barnehjem for uartige barn og overnattingssted for bønder som var i byen med dyr til slakt.

16. Den magiske kofferten

Vi har en magisk koffert. I kofferten bor fortellingen om flodhesten Fabian som har mistet smokken sin. Med håp om å få sove, drar Fabian ut for å lete etter noe annet han kan putte i sengen istedenfor smokken. Men det er ikke så lett, for det han leter etter må være noe man kan bli like glad i som en smokk... Denne forestillingen fra Babbel teater passer best for barn mellom 2 og 4 år.

23. I gode og onde dager

Ingeborg kåserer om norske bryllupstradisjoner.

30. Pinsekåseri

Pinse - hva betyr egentlig det? Og hva står denne høytiden for i kristendom og folketro?

Til toppen
Opp

Juni 2004

6. Sommerfest

Ta med pålegg eller noe annet til et felles koldtbord, så spanderer bokkafeen brød og smør. Erling trakterer trekkspillet.

Til toppen
Opp

Slik kommer du til Hovin bokkaféSlik finner du Hovin bokkafé

Vi holder til i nærheten av Helsfyr hotell i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeén ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien (se kartet til venstre).

Med bil:
Innkjøring i Innspurten fra Grenseveien.

Med T-bane:
Linje 1, 2, 3 eller 4 til Helsfyr.

Med buss:
Rute 21, 28, 37, 68 eller 76 til Helsfyr

Til fots:
Fra Helsfyr T-banestasjon: Gå ikke ut undergangen med retning Valle Hovin, ta den andre! Oppe på plassen svinger du til høyre og under motorveibroen (Grenseveien). Nå har du Strømsveien på venstre side og Østre Gravlund på høyre. Følg veien til du kommer til en undergang, gå gjennom den, så ser du Hovin skole rett foran deg. Gåturen tar ca. 5 minutter.

 

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium