Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Moblisering mot nedlegging av polet på Fyrstikktorget

Da velforeningen ble kjent med at polet på Fyrstikktorget var planlagt lagt ned, tok vi kontakt med alle bydelens politikere. Vi tok også kontakt med de sentrale politikerne for å få stoppet planene. Vi har fått flere svar, både fra Rådhuset og fra bydelspolitikerne. Den informasjon vi har fått er at polet har søkt og fått innvilget nytt utsalg på Alna.

Nå har Norge en slik lovgivning at hvis en åpner et nytt pol, så skal et annet legges ned. Dette har inntil i dag vært regulert ved kvoter på antall pol. Denne reguleringen er opphevet, slik at polet kan åpne så mange utsalg de vil. Peter Myhre i Frp sier i vår korrespondanse at det bør være plass til pol både på Alna og på Helsfyr. Polet på Fyrstikktorget omsetter for 118 millioner kroner og mange pol i Norge har kun en omsetning på 20 mill. Det har vært en sterk nedgang i salget på Fyrstikktorget, men vi har en anelse om at dette skyldes i stor grad at folk foretrekker å handle på selvbetjente pol og ikke vil stå med lua i hånda for å handle.

Det siste i saken nå er at bydelspolitikerne har tatt tak i saken. Tore Vigerust fra Høyre og Øivind Michelsen fra Frp har begge sagt at de vil ta denne saken opp i bydelsutvalget. Vi har nå fått melding fra Vigerust at han har tatt saken opp i bydelsutvalget. Der ble det vedtatt å sende en henvendelse til Vinmonopolet og be dem opprettholde polet på Fyrstikktorget. Dette brevet vil bli lagt ut som nyhet på web-sidene til bydelen: www.bgo.oslo.kommune.no

(14.09.2004)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium