Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin Bokkafé, våren 2005

Sikk innom Hovin Bokkafé!Stikk innom og les en avis eller et ukeblad, tegn en tegning, eller slapp av med en kopp kaffe og en vaffel. Du kan også låne bøker, vi har en liten samling av romaner, dikt, fagbøker, tegne- serier og billedbøker -for barn, ungdom og voksne. Blant romanene kan du finne godbiter som det er venteliste på, andre steder. Nå har vi fått inn nye bøker også!

Alle arrangementer på Hovin bokkafe er gratis!

Leder for Bokkafeén er Ingeborg Margrete Andersen som du treffer på telefon 22 64 44 46 eller på e-post hovin-bokkafe@hotmail.com. Hvis du ønsker å få bokkafeéns ukentlige løpesedler tilsendt med e-post kan du sende en mail.

Hovin bokkafe ble startet etter et initiativfra bydelen og Deickmanske bibliotek.

Bydel Gamle Oslo har forvaltningsansvar for tiltaket

 

Innhold:

Hva skjer på søndager kl. 15.00?
Program for februar
Program for mars
Program for april
Program for mai
Program for juni
Slik finner du Hovin Bokkafé

Hva skjer på søndager kl. 15.00?

Åpen kafe- med et kulturelt innslag attåt. Arrangementene begynner kl. 15.00.

Vil du helst ha en rolig stund med avis, kaffe og vaffel? Da lønner det seg å komme mellom kl. 14.00 og 15.00.


Opp

Februar 2005

13. Amor i alderdommen

Dagen før valentinsdagen vil Åshild Ulstrup kåsere rundt dette temaet på bakgrunn av mennesker hun har møtt. "Unge mennesker går rundt og tror de har enerett på kjærlighetslivet. Men vi er de samme fra vugge til grav, har de samme behov og lyster - også for den store kjærligheten. Og forelskelsen har enorme krefter!" Ulstrup kan mye om alderdom, i flere tiår har hun formidlet livshistoriene til vanlige mennesker gjennom radio.

20. Trylleshow

Chriss Chrissell har besøkt bokkafeen før. Denne gangen viser han et nytt show tettpakket med tryll og tull. mystikk og magi. med like mye moro for 3-åringen som for 12-åringen. Chrissell vil blant annet trylle med trylleduer og en ekte tryllekanin som barna får hilse på etter showet.

27. 1905 - unionsoppløsning

Historien om 1905 begynte vel allerede i 1814, men dette kåseriet ved cand. mag. Grete Marthilm, vil spesielt ta for seg de siste årene før unionsoppløsningen. Vi kan jo også diskutere om hvorvidt unionen også hadde fordeler for Norge.


Opp

Mars

6. Fokus på Den røde planet

Erik Tandberg har vært på besøk i bokkafeen en gang før, denne gang er det utforskningen av Mars med ubemannede romfartøyer og deretter mennesker det skal handle om. I eldre tider var vi overbevist om liv, til og med intelligent liv, på planeten. Men hva mener forskerne i dag? Tandberg har blant arlnet vært romteknisk konsulent for NRK. Det blir vist bilder på overhead.

13. Trupp Go'hjerta viser: (Bursdag!)

To klovner skal gjøre i stand til bursdag på hver sin måte. Slikt kan skape kaos når en er ryddig og ordentlig mens den andre er leken og spontan. Det er ikke sirkusklovner du møter her, men klovner i samme sjanger som Helan og Halvan. Forestillingen passer best for barn fra 3 år og oppover og varer ca. 30 minutter. Etterpå blir du invitert til et ekte bursdagsselskap i bokkafeen!


Opp

April

3. Tema: Det gode liv

Hva vil det si å leve det gode liv? Finnes det en formel for det gode liv? Har hvert menneske sin egen måte å leve det gode liv på? Kan vi leve det gode liv i et samfunn og en tid som vår? Kan vi være optimister på livets vegne? Stikkord er kan hende: Mening og meningsløshet. Lykke og tilfredshet. Autentisitet og egenverd, tiden og døden. - og mye mer. Kom og delta i samtalen du også! Filosof Anders Holt inspirerer cafeen, og holder en kort innledning før samtalen spiller seg ut.

10. Mystiske steder i Norge

Utallige "mystiske" steder finnes over hele landet. De har merkelige, uhyggelige eller uforklarlige hendelser knyttet til seg. Ørnulf Hodne vil i dette foredraget ta oss med til noen av disse stedene, han kommer blant annet inn på hendelser fra Etterstadsletta.

Hodne er folklorist og statsstipendiat, foredraget er basert på hans egen bok om samme emne. Det blir vist bilder på overhead.
"Vestover. Hva dro dem mot vest? I irsk historie hadde jeg lest at gamle myter inneholdt frasagn om et paradis, eller kanskje selve paradiset, som lå vestafore. På ferder tilisland, Isle of Man, Irland, Orknøyane, Skottland og Norfolk i England fant jeg myter, fabler, i mytologi og forhistorie. Og i vår egen mangelfulle historie, fant jeg paralleller i symboler som hadde vært i bruk fra urtiden, som vi nå kan finne i hulemalerier, helleristninger, bautasteiner, og på mynter."

24. Ganens fryd, synets gammen, ørets lyst

Nyt blant annet balkansk trekkspillmusikk, reggeadans, hiphop og spennende mat. Og hva med et lite salsakurs? Alt er gratis!


Opp

Mai

1. Dukketeater: Prinsessen på erten

Gjøgler Adam Abel von Contrafei er kommet for å spille teater. Han er vant til at figurene gjør som han vil, men i dag blir det opprør for åpen scene. Dronningen tar makten fra gjøgleren og herjer og herser med de andre figurene. En stund ser det ut til at prinsen ingen prinsesse får. Heldigvis får forestillingen en lykkelig slutt, nettopp slik vi kjenner den fra H. C. Andersens eventyr. Forestilling for barn fra 3 år og oppover ved Dårekisten teater.

8. Gamle og nye hus i nærmiljøet

Leder av Fjellhus historielag, Knut Kirkesund, har holdt foredrag i bokkafeen mange ganger før. Denne søndagen forteller han blant annet om tidligere og nåværende bebyggelse langs Strømsveien. Det blir vist bilder på overhead.

15. Jasså gitt, sier'u det

Et lite kåseri om sladder.

22. Oberst Rodes vei

Oberst Rodesvei er kjent som en vei på Nordstrand. Men Oberst Rodes vei var også en nordmanns livsvei, fra oppveksten ved Halden til danskekongens hoff og tilbake til Eidsvollog Norge i 1814. Dette var en skjebnesvanger tid for Norge, som oberst Hans Henrik Rode deltok aktivt i. Han ville Norges frihet fra både dansker og svensker og var en av forløperne for et fritt land i 1905. Han var også forfatter Sissel Lange-Nielsens tippoldefar, hun har skrevet en triologi om livet hans, som hun her forteller fra.

29. Barneteater: Urokråka

Det er mye ei urokråke skal lære. Den skal blant annet lære seg å fly høyt og langt, spise pent, og å passe seg for alt som er farlig. Og verden er jo full av farer. Den skal også lære seg å omgås andre. Ikke ulikt oss mennesker. Men alle vil før eller senere ut og fly. Denne forestillingen fra Abrakadabrateatret passer for barn over 4 år.


Opp

Juni

5. Sommerfest i det grønne

Ta med pålegg eller noe annet til et felles koldtbord, så spanderer bokkafeen brød og smør. Hvis været tillater det sitter vi ute på plenen, hvis ikke er vi inne i bokkafeen. Erling trakterer trekkspillet til glede for både store og små.

17. Tussmørkefabler og sannferdige eventyr

Ragnhild Magerøy har blant annet skrevet slektsromanene


Opp

Slik finner du Hovin bokkafe:

Her er vi!Vi holdertil i nærheten av Helsfyr hotell, i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeen ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien.

Med bil: Innkjøring i Innspurten fra Grenseveien.
Med T-bane: Linje 2,3 eller 4 til Helsfyr.
Med buss: Rute Rute 21, 37 og 76 ti I Helsfyr.
Til fots: Fra Helsfyr T-banestasjon: Gå mot utgangen med retning Valle Hovin, ta den andre! Oppe på plassen svinger du til høyre og under motorveibroen (Grenseveien). Nå har du Strømsveien på venstreside og Østre gravlund på høyre. Følg veien til du kommer til en undergang, gå gjennom den - så ser du Hovin skole rettforan deg. Gåturen tar omtrent fem miutter.

 

 

 


Opp

 

(20.02.2005)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium