Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin Bokkafé, høsten 2005

Besøk Hovin Bokkafé!Hovin bokkafe ble startet etter et initiativ fra bydelen og Deichmanske bibliotek. Bydel Gamle Oslo har forvaltningsansvar for tiltaket, og alle arrangementer på bokkafeén er gratis!

Åpent: Søndager 14.00 - 17.00. Åpen kafe - med et kulturelt innslag attåt. Arrangementene begynner kl. 15.00.

Vil du helst ha en rolig stund med avis, kaffe og vaffel?! Da lønner det seg å komme mellom kl. 14.00 og 15.00.

Bokutlån, internett, spill, aviser, tegnesaker, tidsskrifter og tegneserier.

Noe du lurer på? Mail til hovin_bokkafe@hotmail.com eller legg igjen en beskjed på tlf.: 22 64 44 46.

Leder for Bokkafeén er Ingeborg Margrete Andersen (Vikar 19 september - 13 november: Hjørdis Figenschou). Hvis du ønsker å få bokkafeéns ukentlige løpesedler tilsendt med e-post kan du sende en mail.

Innhold:

Program for september
Program for oktober
Program for november
Program for desember
Slik finner du Hovin bokkafé:

September

18. Hokus-pokus!

Trylleshow ved Davido. Denne forestillingen med trylling og buktaling og mye mer, passer for barn og barnlige voksne fra tre år og oppover.

25. Motstandskampen på Grini under okkupasjonen

Thomas Chr. Wyller var politisk fange på Grini fra august 1942 til mai 1945. Han deltok i den "illegale" aktiviteten som fangene utviklet meget effektivt. Beretningen om denne delen av norsk okkupasjonshistorie har han lagt fram i boken "W/25X: Motstandskampen på Grini". Foredraget bygger på boken.

Til toppen
Opp

Oktober

2. Filosoficafé

Filosofen Anders Holt er på besøk igjen, han har hatt mange engasjerende filosofistunder her på Hovin. Dette er et konsept som opprinnelig stammer fra Paris. Med filosofen som "animatør", gjennomfører vi en samtale. Målet er å få flest mulig i rommet til å snakke sammen tvers over bordene.

9.Hedmarkssøndag

Kjell Oppegård framfører viser av Vidar Sandbeck til gitarakkompagnement. Oppegård er opprinnelig fra Elverum og dialekten hans er nær opptil Sandbecks. Vi får også høre litt om Oppegårds møte med Sandbeck. Reidun Berger kommer fra Eidskogstraktene, hun disker opp med gratis smakebiter på Hedmarkskost.

16. Den Alf Prøysen jeg kjente

Birgit Gjernes er filolog og har arbeidet 40 år i NRK med portrettintervjuer og annet kulturstoff, bl.a. i programmet: "Møte med mennesker." Her kåserer hun om sitt samarbeid og vennskap med Alf Prøysen.

23. Ja! Kom....

Trupp Go' hjerta presenterer en lun og rolig forestilling som møter barnas egne forskende skritt ut i verden. Det handler om undring og mestring, spennende oppdagelser og nye utfordringer. Passer for de helt minste. (0-3 år)

30. Til Sarabråten i karjol
Christine Heftye er oldebarn til konsul Thomas Heftye og viser bilder fra familiens private fotoalbum helt tilbake fra 1860-årene. Konsulens mange gjester kunne kjøre fra jernbanestasjonen på Bryn, langs Østensjøvannet og den kunstferdig anlagte Sarabråtveien fra Ulsrud og frem til selve Sarabråten. Her mottok han ikke bare den tids borgerskap og kunstnere, men også kongelige gjester fra inn- og utland. Lysbildekåseri.

Til toppen
Opp

November

6. Herman Wildenvey

"Disse vers er ville vekster i en sommer drysset hen." Dette er første linje i Wildenveys diktdebut, og den karakteriserer ham som sommerens og solskinnets dikter. Cand. mag. Grete Marthilm forteller om Wildenveys liv og diktning.

13. Den grønne damen på fisketur

En munter historie om den Grønne Damen som møter forskjellige pussige fisker på fisketuren sin: Den tøffe Torsken, kul type med solbriller og buksesig, den snertne silda Sølvi, forfengelig og veldig sosial, den spretne gladlaksen Gunnar som er en sporty, voksen type, og den livsfarlige ufisken Ragnar som spiser ubåter til frokost og isfjell til dessert. Denne barneforestillingen er ved Polar Plexus Teater.

20. Maria Magdalena

Kjærligheten mellom henne og Kristus: Har Da Vinci-koden rett? Hvem var hun? Winfried Walther framlegger forskningsresultater på grunnlag av religiøse originalskrifter og egen åndsforskning. Walther regnes som klarsynt på noen felt, han har holdt foredrag på bokkafeen tidligere.

27. Det handler om mennesker

Et kåseri ved president i Norges Røde Kors: Thorvald Stoltenberg. Stoltenberg har bakgrunn som utenriksminister, fredsmegler for FN og ambassadør både i Danmark og tidligere Jugoslavia.

Til toppen
Opp

Desember

4. Gjeterguttens fløyte

Frode Barth og Ruth W. Meyer viser en vakker, musikalsk juleforestilling som tar publikum med på en reise i tid og rom. Forestillingen bygger på historien om Gjeterguttens fløyte. For barn fra 3 til 10 år.

11. Juleavslutning

Trekkspillmusikk og julegodter.

Til toppen
Opp

Slik finner du Hovin bokkafé:

Her er vi!

Vi holder til i nærheten av Helsfyr hotell i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeén ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien (se kartet til venstre).

Med bil:
Innkjøring i Innspurten fra Grenseveien.Med T-bane:
Linje 1, 2, 3 eller 4 til Helsfyr.

Med buss:
Rute 21, 28, 37, 38, 59, 67 eller 76 til Helsfyr

Til fots:
Fra Helsfyr T-banestasjon: Gå ikke ut undergangen med retning Valle Hovin, ta den andre! Oppe på plassen svinger du til høyre og under motorveibroen (Grenseveien). Nå har du Strømsveien på venstre side og Østre Gravlund på høyre. Følg veien til du kommer til en undergang, gå gjennom den, så ser du Hovin skole rett foran deg. Gåturen tar ca. 5 minutter.

(14.09.2005)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium