Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Klart rødt i vårt område

I vår valgkrets på Hovin skole kan vi lese at vi bor i et temmelig rødt område. Arbeiderpartiet alene har 41% av stemmene, sammen med SVs 14,3% har disse to partiene 55,3% av stemmene. Det tredje partiet i den rødgrønne alliansen, Senterpartiet, ville ikke hjulpet mye hvis Ap og SV skulle få under 50% av stemmene. Sp fikk nemlig kun 0,5 % oppslutning på Hovin skole. Eller med tall, 8 stykker av oss mener at Sp burde sitte med makten.

Den store vinneren i vårt område var Ap med en fremgang på 6,5%, mens taperen var Høyre som tapte 4,2% av stemmene fra siste Stortingsvalg. Krf ble også nærmest halvert med en tilbakegang på 3,6 %. Mens Fremskrittspartiet hadde stor fremgang stort sett over hele landet, gikk de bare frem 0,7 % til 16,6 % av stemmene på Hovin.

Av de mindre partiene kan mange identifisere seg selv, da parti som Demokratene, Det liberale folkepartiet og Kystpartiet fikk en stemme hver. At det er behov for et eget abortparti, er lite aktuelt for vårt område, da ingen stemte på dette partiet.

Fremmøtet på Hovin var 70,2 % av alle stemmeberettigede. Det er betraktelig mindre enn snittet for Oslo, som er på 78,4 %.

(13.09.2005)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium