Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin bokkafé, høsten 2006

Bokkaféen, høsten 2006Hovin bokkafe er et møtested for folk i alle aldre. På søndager er det åpen kafe - med et kulturelt innslag attåt. Det kan være foredrag, barneteater, filosofikafe, flerkulturelle fester, lokalhistorie, musikk med mer. Arrangementene begynner kl. 15.00. Du kan benytte deg av internett, spill, aviser, tidsskrifter og tegneserier. Vi selger kaffe, te, kakao, saft, vafler og kaker for en rimelig penge. Du kan også låne bøker, vi har en liten samling av romaner, dikt, fagbøker, tegneserier, og billedbøker - for barn, ungdom og voksne.

En mandagskveld i måneden har vi fokus på kreativ skriveprosess. Forfattere og andre med bakgrunn innenfor skriving er gjestelærere. Ta kontakt om du er interessert i å være med.

Hovin bokkafe ble startet etter et initiativ fra bydel Helsfyr-Sinsen og Deichmanske bibliotek. Bokkafeen er et av kultur- og fritidstiltakene i bydelen; et inspirerende og trygt møtested for folk i alle aldersgrupper.

 

Slik finner du Hovin bokkafe:

Vi holder til i nærheten av Helsfyr hotell, i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeen ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien. Leder: Ingeborg Margrete Andersen.

Alle arrangementer på Hovin bokkafe er gratis!

September

3. Østre Aker kirke

Leder av Fjellhus historielag, Knut Kirkesund, har holdt foredrag i bokkafeen mange ganger før. Denne søndagen skal han snakke om historien til Østre Aker kirke.

10. Sangskatter & Snurrepiperier

I denne musikalske kabareten presenterer Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik egne og andres viser. Veslemøy binder det hele sammen med små anekdoter og fortellinger. Vi lover publikum en forestilling med mye humor, litt alvor og vakker musikk! TV- serien Antikviteter & Snurrepiperier som de medvirket i, hadde på det meste over en million seere.

17. Barneteater: Da Capo!

Brødrene Konk dukker opp bærende på to kofferter og to fiolinkofferter. De er på utkikk etter plassen hvor de skal holde konsert, skifte til musikerdresser og spille konserten sin. Brødrene opplever mange små og store hindringer underveis, til glede for store og små publikummere. Familieforestilling fra ca 5 år og oppover.

24. Revyminner

Herman Berthelsen deler minner fra sin medvirkning i norsk revys gullalder på 60-tallet, hvor han blant annet jobbet sammen med Jens Book Jenssen og Leif Juster. Vi får også noen smakebiter fra Hovin-revyen 2006: Surreavaffelistisk!

Oktober

1. Samspillkonsert

Kjerne Kraft er en konsert med to musikere og mange forskjellige instrumenter. De spiller musikk som hentet i kjernen av seg selv, og ønsker å formidle den på en inkluderende måte. Barna kommer nært innpå musikerne og blir også med på å forme samspillet med rytmeinstrumenter de får låne. Alder: Fra 1 år og oppover!

8. India - verdens fineste mosaikk

Med sine 1100 millioner innbyggere er India verdens nest folkerikeste land. Flertallet er hinduer, men muslimene er også tallrike. I tillegg kommer flere millioner buddhister og kristne. Å holde en så stor og fargerik mosaikk sammen, er ikke lett. Men India har bestått prøven, og nå opplever landet en ny vår. Forfatter Torbjørn Færøvik - kjent for sine reiseskildringer fra Asia - kåserer.

15. Mors og fars historie. Edvard Hoem presenterer sin halvdokumentariske roman. Historien om en predikant og en ung kvinne med ”fortid”, handler om sorg og svik og nederlag, men først og fremst om livsvilje og forsoning. Den er et minnesmerke over en annen tidsalder og et annet land. For denne romanen mottok Edvard Hoem Melsomprisen, og han ble nominert til både Nordisk Råds litteraturpris og Kritikerprisen.

22. Alexander Kielland

Mennesket, forretningsmannen, embetsmannen, og først og fremst forfatteren. Ved cand. mag. Grete Marthilm.

29. Spåkafe

Her får du snuse på astrologi, kinesisk astrologi, tarot, englekort og nummerologi.

Få litt ny kunnskap om deg selv, mens du nyter gresskarsuppe og urtete. Alt er gratis!

November

5. Baobab og Bushbaby

Et trist tre, en gul nattape og en sulten skillpadde. En fantastisk verden for de aller minste barna og deres voksne omsorgspersoner. Kan vi sammen klare å få baobabtreet i godt humør igjen? Treet er en tekstilinstallasjon som publikum kan utforske, og dukkene blir født foran øynene våre. Denne forestillingen for barn mellom 0 og 3 år er produsert som en del av Norsk Kulturråds "Klangfuglprosjekt".

12. Om det å velge seg selv for å bli seg selv

Hva vil det si å velge seg selv som seg selv? Velger vi oss selv? Husker vi på å ta våre valg av oss selv som gode? Hva med angsten for valget, for angsten? Hvordan kan vi leve med, og skape oss selv som, et fritt menneske? Ved filosof Anders Holt.

19. Alf Prøysens lørdagsstubber

Elin Prøysen forteller om og leser opp fra farens korte prosatekster, som sto på trykk i Arbeiderbladet 1951 - 1970. Tekstene er ofte skåret til om en episode eller situasjon, uten unødvendig bruk av beskrivelser og utenomsnakk. Ofte ler vi, fordi det minner om en vits. Men latteren kan like gjerne bli snudd til medfølelse med den vi lo av i første omgang.

26. Alnaelva – en vandring i natur og historie

Med utgangspunkt i sin bok: ”Alna (Loelva)” tar Karsten Sølve Nilsen oss med på en opplevelsesferd langs Alna. Karsten vil gi oss et innblikk i den allsidige virksomheten som har preget Alna gjennom tidene og fortelle hvordan elva har gitt betydelige bidrag til norsk industrihistorie. I tillegg får vi tips om hvordan området langs elva kan benyttes til tur og rekreasjon. Med lysbilder.

Desember

3. Nusse & Gluggen ... Juledagen de aldri glemmer

Nusse og Gluggen er fullt opptatt med fjøsstell i jula, men tenker allikevel på julegavene de ønsker seg, og drømmer seg bort med kjente og kjære julesanger. Spennende blir det når Nusse finner en kjempestor julepakke på trappa hos menneskene. Og dessuten - har selveste Julenissen glemt de to nissene på låven denne julekvelden? Teater Radix presenterer en musikalsk juleforestilling for de minste, arrangert av Arne Bendiksen.

10. Juleavslutning

En rolig førjulsstund med alkoholfri gløgg og julekaker.

(02.09.2006)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium