Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin bokkafé våren 2006

Hovin BokkafeHovin bokkafe ble startet etter et initiativ fra bydelen og Deichmanske bibliotek. Bydel Gamle Oslo har forvaltningsansvar for tiltaket, og alle arrangementer på bokkafeén er gratis!

Åpent: Søndager 14.00 - 17.00. Åpen kafe - med et kulturelt innslag attåt. Arrangementene begynner kl. 15.00.

Vil du helst ha en rolig stund med avis, kaffe og vaffel?! Da lønner det seg å komme mellom kl. 14.00 og 15.00.

Bokutlån, internett, spill, aviser, tegnesaker, tidsskrifter og tegneserier.

Noe du lurer på? Mail til hovin_bokkafe@hotmail.com eller legg igjen en beskjed på tlf.: 22 64 44 46.

Leder for Bokkafeén er Ingeborg Margrete Andersen. Hvis du ønsker å få bokkafeéns ukentlige løpesedler tilsendt med e-post kan du sende en mail.

Program for våren

Januar
Februar
Mars
April
Mai
Juni
Litt om bokkafeén
Her finner du oss!

Januar

29. Ordmagi

Kulturer over hele verden har hatt en del ord som var tabu - i visse tider og situasjoner. I Norge måtte man for eksempel ikke nevne rovdyr ved deres rette navn i juletida. Da omtalte man dem som gråbein og bamse osv. En del av dette henger jo igjen i språket vårt ennå. Selve ordet ”bjørn” er visstnok et erstatningsord for det egentlige ordet for bjørn, som var så hellig og tabubelagt at det er forsvunnet i fortidens glemsel. Du får høre flere eksempler i dette kåseriet ved Ingeborg.

Februar

5. Filosofisk Café

Filosofen Anders Holt er på besøk igjen, han har hatt mange engasjerende filosofistunder her på Hovin. Dette er et konsept som opprinnelig stammer fra Paris. Med filosofen som "animatør", gjennomfører vi en samtale. Få med deg den spesielle stemningen og inspirerende atmosfæren, du også!

12. Kroppen er toppen!

Ved bruk av barns lekekoder oppdager vi kroppen som det spennende universet det er. Repetisjon og "borte-titt titt- lek" er noe som opptar små barn og står derfor sentralt i denne fengende forestillingen ved Torunn Steine og Peter Svenning. Passer for barn fra 0 til 3 år.

19. Kina. En reise på livets elv

Kina er i forandring, ikke noe land i verden endrer seg raskere i dag. Torbjørn Færøvik, en av våre fremste Kina-eksperter, gir oss en enestående kunnskaps- og eventyrreise gjennom Midtens rike. En reise i nåtid og fortid. Vi blir med på en ferd gjennom Kina på Yangzi - ChangChang, den lange elva, Kinas pulsåre. Færøvik fikk Brageprisen 2003 for boka med samme navn som foredraget.

26. Paranormale fenomener i norrøn litteratur

Basert på sin bok "Gammel overtro? Paranormale fenomener i norrøn litteratur og Bibelen i lys av moderne vitenskap", vil cand. philol. Nils Bjørn Kvastad vise hvordan paranormale fenomener som healing, reinkarnasjon, utenfor kroppen-opplevelser, osv. omtales i norrøn litteratur. Kvastad har skrevet 6 bøker.

Mars

5. Franske fornemmelser

Visesanger og fransklektor Ørnulf Kleven tar oss med på en musikalsk reise til Frankrike.
Han introduserer sangene med korte refleksjoner over de inntrykk han har av franskmenn og Frankrike etter å ha tilbrakt i alt fem år der. I møte med bl.a. Edith Piaf og Jacques Brel nyter vi fransk mat og drikke. Bevertningen er gratis.

12. Prøysen for to

Med glimt i øyet og stor spilleglede framfører Elin Prøysen og Egil Johansson viser av Alf Prøysen og Johansson, akkompagnert av gitar og kontrabass. Programmet passer for alle fra 0 til 100 år og det er lov å synge med!

19. Henrik Ibsen

Norges mest berømte forfatter ble født i 1828 og døde i 1906. Han har dermed et slags jubileum i år. Cand. mag. Grete Marthilm forteller om Ibsens livsløp og de viktigste dramaene hans.

26. Ei fyrstikkjente var en gang

Ingeborg M. Andersen kåserer om Karoline Kristiansen og fyrstikkarbeiderstreiken. Det vises bilder på overhead og Sigrid Marie Refsum synger, med gitarakkompagnement. PS: Husk at vi går over til sommertid!

April

2. Mix max og musikk

Abrakadabrateatret viser en forestilling med trylling, sang, musikk, leker og gjøgling. Passer for alle fra tre år og oppover.

Påskestengt 9 og 16 april.

23. Minner, mennesker, meninger

Reiulf Steen har bl.a. vært formann i Ap, samferdselsminister, handelsminister og ambassadør i Chile. Her vil han dele noe av det han har opplevd i sitt allsidige liv og virke, med oss.

30. Opplesning

Cand. mag. Grete Marthilm leser en utvalgt novelle av Knut Hamsun og kommenterer den.

Mai

7. Marie Hamsun - et nærbilde

Birgit Gjernes er filolog og har arbeidet 40 år i NRK med portrettintervjuer og annet kulturstoff, bl.a. i programmet: "Møte med mennesker." I 1994 utga hun en varm og personlig bok om Marie Hamsun, som hun hadde kontakt med de siste 10 årene av forfatterens liv. Gjernes tegner her et levende portrett av et betydelig menneske.

14. Gårdene Hovin, Valle og Hasles eldre historie

Tore H. Vigerust forteller og viser bilder på overhead. Vigerust er cand. filol. med historie hovedfag.

21. Du milde mai

Ingeborg foredrar om vårlige merkedager og tradisjoner.

28. Fargeklatter i språket

Ordtak, faste ord og uttrykk gjør språket vårt levende og fargerikt. Reidun Berger kåserer og tar imot innspill fra publikum.

Juni

4. Primstaven

Primstaven er en kalenderstav med innskårne merker, ett for hver dag i året. Den har én side for vinterhalvåret og én for sommerhalvåret. Denne todelingen avspeiler årsrytmen i det gamle bondesamfunnet. Foredrag ved Ingeborg.

11. Sommerfest i det grønne

Ta med pålegg eller noe annet til et felles koldtbord, så spanderer bokkafeen brød og smør. Hvis været tillater det sitter vi ute på plenen, hvis ikke er vi inne i bokkafeen. Erling underholder på trekkspill.

Litt om bokkafeen:

Hovin bokkafe er et møtested for folk i alle aldre. På søndager er det åpen kafe - med et kulturelt innslag attåt. Det kan være foredrag, barneteater, filosofikafe, flerkulturelle fester, lokalhistorie, musikk med mer. Arrangementene begynner kl. 15.00. Du kan benytte deg av
internett, spill, aviser, tidsskrifter og tegneserier. Vi selger kaffe, te, kakao, saft, vafler og kaker for en rimelig penge. Du kan også låne bøker, vi har en liten samling av romaner, dikt, fagbøker, tegneserier, og billedbøker - for barn, ungdom og voksne.

To mandager i måneden har vi skrivegruppe, med forfattere og andre med bakgrunn innenfor skrivning som gjestelærere. Ta kontakt hvis du er interessert i å være med.

Hovin bokkafe ble startet etter et initiativ fra bydel Helsfyr-Sinsen og Deichmanske bibliotek. Bokkafeen er et av kultur- og fritidstiltakene i bydelen; et inspirerende og trygt møtested for folk i alle aldersgrupper.

Her er vi!Slik finner du Hovin bokkafe:

Vi holder til i nærheten av Helsfyr hotell, i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeen ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien.

 

 

 

 

 

 

 

 

(26.01.2006)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium