Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Grønvoll skole? Helsfyr skole?

Hva navnet skal bli på den nye skolen bak Fyrstikktorget er ikke bestemt. Foreløpig har vi kun hørt om Helsfyr skole, et navn veldig mange sier ikke passer eller ønskes.

Skal barnet ditt starte i 4. klasse til høsten skal han eller hun gå på den nye ungdomskolen på den gamle Fyrstikkfabrikken. Går den håpefulle i 8. klasse er bostedskolen for videregående også samme skolen.

Mange tall å huske på, kanskje lettere å si at fra høsten 2010 åpner den nye skolen i Fyrstikkallen 19-21. Den skal bli en kombinert ungdomskole og videregående skole. Det er Hovin ungdomskole som flytter dit og de to videregående skolene Bredtvet og Sogn, eller egentlig bare deler av disse.

Miljøet rundt fyrstikkfabrikken.

Produksjonen der og selvfølgelig arbeidernes vilkår vil danne grunnlaget for å bygge opp den nye skolen. Det betyr blant annet at mange bygninger skal bevares og utvikles pluss at der blir nye bygninger som skal tilpasses.

Torsdag 22. juni var rektorer fra de berørete skolene, inspektører, lærere og folk fra Undervisningsbygg-etaten som bygger skoler her i Oslo på omvisning rundt deres nye arbeidsplass. Det var malerhaugen vel, Bokkafeen på Hovin og en tidligere arbeider på Fyrstikken som viste rundt. Bildet under viser fabrikkbygningene som skal bevares og som skal bli skole om fire år, for eksempel skal den gjenværende fabrikkpipa bevares.

Fabrikkbygningene som skal bli skole!

 

 

 

 

(13.07.2006)

 

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium