Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Priser gitt til våre samarbeidspartnere

Visste du at tegningene på årets kalender er laget av to av Norges fremste tegnere? Titt etter, så kan du finne navnene Lars og Anna Fiske som illustratører på kalenderen. Begge to har i det siste fått mye omtale i avisene, vi har derfor hentet noen sitater fra begge deres siste produksjoner, hentet fra www.nocomprendopress.com

Dette kan vi lese om Anna Fiske:

Rabbel; det eneste norskproduserte tegneseriebladet for barn!Rabbel - nytt norsk tegneserieblad for barn

Anna Fiskes «Rabbel» er det eneste norskproduserte tegneseriebladet for barn. «Rabbel» er for barn fra 6 år og oppover, og vil komme 4–6 ganger i året. Alt materiale er nyprodusert for bladet, og det vil være gjengangsfigurer i seriene og sider med oppgaver av forskjellig slag.

Anna Fiske (f. 1964) har tidligere gitt ut en rekke tegneserier, og bøkene om Palle Puddel. Hun har illustrert barnebøker og undervisningsbøker, og er representert i den store antologien «Den stora barnkammarboken» Bonnier-Carlsen, Stockholm, 2003.

Hennes tegneserie «Danse på teppet» er under utgivelse på svensk.

Anna Fiske har vunnet priser under «Årets vakreste bøker», i år for «Danse på teppet», og blitt tildelt «Galagos Fula Hund»-prisen i Sverige.

Pris til Rabbel

17.03.06: Anna Fiske har vunnet Kultur- og kirkedepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur 2005, kategori tegneserier for "Rabbel" hefte 1-3.

Dette finner vi om Lars Fiske:

PÅ 3 HJUL

Boken "På tre hjul"Ikke fort, men rett fram, triller hovedpersonen og han stopper ikke før han må. Fra soloppgang til natt styrer han sin trehjuls-sykkel gjennom det stille nabolaget. I denne ordløse bildefortellingen vever Fiske sammen noen intense og stemningsfulle øyeblikk fra sin egen barndom. Det er de små tingene som er i fokus, og uten at noen helt ser det, er en liten forbrytelse iferd med å finne sted.

På tre hjul er Lars Fiskes andre barnebok.

 

For «Kom, så løper vi!» (2002) mottok Fiske flere priser, bl.a. Kultur- og kirkedepartementets premie for årets beste bildebok. Under Årets vakreste bøker 2002 ble den premiert med gull skjønnlitteratur/bildebok og kåret til Årets utvalgte bok.

Fiske er også kjent som illustratør bl.a. for Tine skolemelk og utgav ifjor den kritikerroste tegneserieboka «Olaf G.» sammen med Steffen Kverneland.

(22.04.2006)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium