Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin bokkafé våren 2007

Undringstur med kamera den 11. februar!Hovin bokkafe ble startet etter et initiativ fra bydelen og Deichmanske bibliotek. Bydel Gamle Oslo har forvaltningsansvar for tiltaket. Bokkafeen er et av kultur- og fritidstiltakene i bydelen; et inspirerende og trygt møtested for folk i alle aldersgrupper.

Stikk innom og les en avis eller et ukeblad, tegn en tegning, eller slapp av med en kopp kaffe og en vaffel. Du kan også låne bøker, vi har en liten samling av romaner, dikt, fagbøker, tegneserier og billedbøker – for barn, ungdom og voksne. Blant romanene kan du finne godbiter som det er venteliste på, andre steder.

Nå har vi kjøpt inn mikrofon, så det blir lettere å høre for alle!

Åpent: søndager 14.00 – 17.00.

Noe du lurer på? Send en e-post til hovin_bokkafe@hotmail.com eller legg igjen en beskjed på tlf: 22 64 44 46 til leder Ingeborg Margrete Andersen.

 

 

Hva skjer på søndager?

Åpen kafe – med et kulturelt innslag attåt. Arrangementene begynner kl. 15.00. Vil du helst ha en rolig stund med avis, kaffe og vaffel? Da lønner det seg å komme mellom kl. 14.00 og 15.00.

Alle arrangementer på Hovin bokkafe er gratis!

Februar

4. Lille Larven

Trupp Go' hjertas forestilling er laget fritt etter boka "Den lille larven Aldrimett" av Eric Carle. Dette er figurteater som handler om et lite egg og larven som kommer ut av det. Den er så sulten så sulten og leter konstant etter mat. Helt tilslutt skjer det noe helt vidunderlig fantastisk... Forestillingen er av og med Henning Løkken og Silja Vollset og passer for barn fra 1-4 år.

11. Undringstur med kamera

Bli med på undringstur blant rariteter og fenomener i norsk natur og unatur. Karsten Sølve Nilsen presenterer lysbilder og underfundige tekster. Vi møter blant annet frekke tyttebær, klonet tre og fremmed fugl.

18. Arnulf Øverland

Kommunisten, antikommunisten, antimodernisten, ateisten, språkpolitikeren, og først og fremst lyrikeren. Cand. mag. Grete Marthilm vil forsøke å knytte sammen trådene.

25. Litteraturlek

En uhøytidelig ”gjettelek” hvor det gjelder å finne ut hvem som er opphavsmann/kvinne til diktene som framføres. Det kåres ingen vinner og selvfølgelig blir det ingen tapere. Hensikten er at alle skal kunne oppleve en hyggelig og spennende stund i selskap med gamle, kjente litteraturskatter. Milly Lyngheim er kåsør, forfatter og eventyrforteller. Hun har opptrådt som oppleser, forteller og kåsør i NRK radio, bl.a. Nitimen. Arrangementet er i samarbeid med Oslo Folkeakademi.

Mars

4. Med empati som våpen

Foredrag om Amalie Christies kamp mot deportasjon og rettsoppgjør ved forfatter og psykoterapeut Ingeborg Solbrekken. Christie er mest kjent som pianist, pedagog og formidler av klassisk musikk. Det som er mindre kjent er hennes innsats under krigen og under rettsoppgjøret etter krigen. Hun var med på illegal virksomhet og reddet norske jøder fra å bli sendt til konsentrasjonsleirene. Etter krigen ble hun en sterk motstander av dødsstraff, og fikk benådet to dødsdømte nordmenn. Foredraget er bygget på en bok av Solbrekken, med samme tittel.

11. En utenrikskorrespondent ser tilbake

Jahn Otto Johansen har vært sjefredaktør i Dagbladet og mangeårig utenriksmedarbeider i NRK. Han har et omfattende forfatterskap med hovedvekt på bøker om utenrikspolitiske forhold.

18. Meditativ søndag

Abdul Rahman Surizehi regnes som en av verdens ledende på instrumentet benju. Han har opptrådt på Festspillene i Bergen og har bl.a. spilt sammen med Arve Tellefsen og Steinar Ofsdal. Denne søndagen framfører han trancemusikk fra Balochistan, sammen med Ghafoor Daneshvar på tamburag. Slapp av og nyt musikken - hører du nøye etter så oppdager du kanskje også noen norske toner… I pausen smaker vi på vi indisk snacks og drikke. Alt er gratis.

25. Filosofisk Cafe

Filosof Anders Holt innleder til Filosofisk Cafe ved å gjenfortelle Platons hulelignelse, og reflektere litt rundt denne. Fra denne fortellingen henter han dagens tema, og lar dette være utgangspunkt for vår felles filosofiske samtale.

PS: Husk at vi går over til sommertid!

April

Obs: Bokkafeen er påskestengt 1 og 8 april.

15. Buddhas barn

Torbjørn Færøvik tar oss med på en eventyrlig reise gjennom fire buddhistiske land -Vietnam, Kambodsja, Thailand og Burma. Fra de grønneste åser blinker de fineste templer, og duften av røkelse svever lett over hustakene. Buddha talte barmhjertighetens budskap. Samtidig har disse landene en fortid preget av vold og krig, og ennå strever de med arven fra fortiden. Med prisbelønte Færøvik som veiviser reiser vi gjennom noen av Asias vakreste landskaper, på travle veier og grønne jungelstier, på stille elver og overfylte tog. Underveis møter vi både prinsesser og prostituerte, både konger og fattigbønder.

22. Klarsynt?

Spådamen May Torill har arvet evnen til klarsyn både fra sin mors og sin fars familie hvor spådom i kaffegrut, kort, sanndrømthet og syner har vært en del av familiens røtter i flere generasjoner. Men hun hevder at alle har disse evnene i seg, og vil lære oss en teknikk for å åpne opp for dette. Hun vil også snakke om kanalisering og energifelter, og om å bruke Tarotkort som redskap. Still gjerne spørsmål!

29. Akergårdene i Oslo

Historien om landsbygda Aker, om gårder og husmannsplasser i det gamle Aker herred, som utgjorde mesteparten av området innenfor det som i dag er Oslos grenser. Hovedstaden har gjennom århundrene slukt en rik og gammel jordbrukskultur over store områder. Fremdeles vitner stedsnavnene om historien de ulike områdene bærer på, før de ble omgjort til vei- eller gatenett med fortau, butikker og ny bebyggelse. Fremdeles kan vi lete opp gamle gårdstun og husmannsplasser midt inne i den nye bebyggelsen – til og med i sentrumsnære områder. Finn Holden er pensjonert historielektor, i 2003 ga han ut boken "Akergårder i Oslo".

Mai

6. Kattekonsert

Musikattene er en kattetrio som synger og spiller, danser og underholder. Som katter flest er de konstant sultne, beklageligvis er de helt elendige til å fange mus, men de klarer seg alltids. Dessuten finnes det jo sjokolademus! På repertoaret har de kjente og ukjente kattesanger, regler og rim, og de rokker ved og rocker opp de etablerte barne- og kattesangene. Det er lagt opp til at barna skal synge med, samt lære både nye sanger, regler og rim. Mellom sangene er det rom for både musejakt, akrobatiske kunster og småprat med publikum. Passer for barn på ca 3-6 år.

13. Spleisegilde

Ta med pålegg eller noe annet til et felles koldtbord, så spanderer bokkafeen brød og smør. Hvis været tillater det sitter vi ute på plenen, hvis ikke er vi inne i bokkafeen. Erling underholder på trekkspill.

Slik finner du Hovin bokkafe:

Vi holder til i nærheten av Helsfyr hotell, i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeen ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien. Med bil: innkjøring i Innspurten fra Grenseveien. Med T-bane: linje 1, 2, 3 eller 4 til Helsfyr. Med buss: rute 21, 37 og 76 til Helsfyr.

Til fots: fra Helsfyr T-banestasjon: Gå ikke utgangen med retning Valle Hovin, ta den andre! Oppe på plassen svinger du til høyre og under motorveibroen (Grenseveien). Nå har du Strømsveien på venstre side og Østre gravlund på høyre. Følg veien til du kommer til en undergang, gå gjennom den – så ser du Hovin skole rett foran deg. Gåturen tar omtrent fem Miutter.

(02.02.2007)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium