Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Velkommen til skriveverksted på Hovin bokkafé

Kurset går annen hver mandag. Vi starter 18.30 og holder på til ca 21.00.

Egenandelen blir kr. 750,- (med mulighet til å be om 300,- i avslag - ta det opp med meg første kursdag, eller ring meg.) Bokkafeen og Norsk Forfattersentrum betaler resten av gildet. Dere får tilsendt giroer etter hvert. Ønsker du kun å være med på pennestrekk-kveldene, betaler du ikke egenandel.

Kafeen er åpen fra 18.00 med bokutlån osv. Kaffe og småkaker koster kr. 5,-. .

Litt informasjon om skrivegruppa:

Skrivegruppa på Hovin har holdt på i en del år. Noen semestre er det en foreleser/forfatter som har hele kurset, andre semestre har vi besøk av tre forskjellige veiledere. Opplegget er for alle som trives med å skrive.

Noen av deltagerne har drømmer om å få utgitt noe, andre skriver på hobbybasis. For tiden er det deltakere fra ca 45 - 82 år. Vi har også hatt med ungdommer inne i mellom, det er ingen aldersgrense.

Det har vært en relativt fast gruppe, men nå ønsker vi også nye skrivere velkommen. Vanligvis får man "skriveoppgaver" som utføres på møtene. Men det hender også at det gies hjemmeoppgaver som gjennomgåes neste gang, eller at deltakerne ønsker å få respons på tekster som er skrevet utenom kurset. Både veileder og deltakerne gir kommentarer til tekstene.

Aktuelle råd og tips om skriving flettes inn i veiledningen.

24. september: Pennestrekk ved Reidun

Reidun Berger har bakgrunn bl.a. som journalist. Hun har holdt kurs i kreativ skriving i en rekke forskjellige sammenhenger. Reidun er tilstede alle kursdagene, og blir deres kontaktperson på stedet. "Vil du være forfatter - skriv!" Sa en gresk filosof. Her får du mulighet til å holde "skrivemuskelen" ved like, inspirert av forskjellige oppgaver.

8. og 22. oktober: Erling Kittelsen: Skriveteknikker

I dialog med deltakerne tar Kittelsen opp temaer og problemstillinger innen skriving/dikting. Han vil snakke om skriving ut fra sine erfaringer som forfatter og gi en relevant oppgave. Kittelsen er mest kjent som lyriker, men skriver også drama og verker som vanskelig lar seg plassere genremessig. Kittelsen har studert norsk, filosofi og religionsfenomenologi. Han er utdannet mag. art. Han har bl.a. mottatt Dobloug-prisen og Aschehougprisen.

5. november: Pennestrekk ved Reidun

I tillegg til skriveoppgaver, vil det bli mulighet til å lese opp egne tekster og gi respons til hverandre. Har du tekster som er skrevet tidligere i kurset som du ikke har fått respons på, kan du ta dem med denne kvelden.

19. november og 3. desember: Atle Næss: Essayistiske virkemidler

Atle Næss var veileder for skriveverkstedet i vår. Han vil gå gjennom et av sine essayer og peke på sjangertrekk. Dere får så i oppgave å skrive et essay eller en tekst som bruker essayistiske virkemidler. Et stikkord her er kombinasjonen av personlig engasjement og et litt mer sakpreget stoff. Næss har en rekke romaner, barne- og ungdomsbøker og fag- og sakprosabøker bak seg. De siste 10 årene har han undervist mye i skrivekunst og litterære teknikker. Næss er tildelt Sarpsborgprisen, Gyldendals Legat, "Gullboka"og Brageprisen for beste fagbok i 2001.

Du behøver ikke melde deg på, bare dukk opp. Har du spørsmål kan du maile meg: Hovin Bokkafé , ringe eller sende tekstmelding til: 99 28 50 74.
Vennlig hilsen Ingeborg M. Andersen, Hovin bokkafe.


(21.09.2007)

 

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium