Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin bokkafé, høsten 2003

Hovin bokkafé ble startet etter et initiativ fra bydel Helsfyr-Sinsen og Deichmanske bibliotek. Bydelen har forvaltningsansvaret for tiltaket, og alle arrangementer på bokkafeén er gratis!

Bokkafeén er åpen alle søndager fra kl. 14.00 - 17.00, samt for bokutlån og innlevering mandag og onsdag fra kl. 12.00 - 17.00.

Leder for Bokkafeén er Ingeborg Margrete Andersen som du treffer på telefon 22 64 44 46 eller på e-post hovin_bokkafe@hotmail.com. Hvis du ønsker å få bokkafeéns ukentlige løpesedler tilsendt med e-post kan du sende en mail.

Innhold:

Kom inn i varmen!
Hva skjer på søndager kl. 15.00?
Program for september 2003
Program for oktober 2003
Program for november 2003
Program for desember 2003
Slik finner du Hovin bokkafé

Oslo kommune sin logo
Oslo kommune
Bydel Helsfyr-Sinsen

 

Kom på besøk til Hovin bokkafé!Kom inn i varmen!

Stikk innom og les en avis eller et ukeblad, tegn en tegning eller slapp av med en kopp kaffe og en vaffel. Du kan også låne bøker: vi har en liten samling av romaner, dikt, fagbøker, tegneserier og billedbøker - for barn, ungdom og voksne. Blant romanene kan du finne godbiter som det er venteliste på andre steder.

Til toppen
Opp

Hva skjer på søndager kl. 15.00?

Åpen kafé - med et kulturelt innslag attåt. Arrangementene (se programmet nedenfor) begynner kl. 15.00.

Vil du ha en rolig stund med avis, kaffe og vaffel? Da lønner det seg å komme mellom kl. 14.00 og 15.00.

Til toppen
Opp

September 2003

7. Et språk i verden

Ordene våre har sin egen historie, og hvordan vi bruker dem, blir også en historie om oss. Reidun Berger tar utgangspunkt i sin Eidskog-dialekt, som snakkes av noen få tusen mennesker i et grensestrøk mot Sverige. Et særegent språk med mange ord og vendinger som må oversettes hvis du kommer utenfra.

14. Hva er Filosofisk Praksis?

Pause, tenke, samtale, valg og liv, perspektiver og inspirasjon, avklaring og overblikk. Det handler om den veien du går i ditt liv. Filosofene tar i mot gjester til samtaler - slik terapauter gjør det. Men filosofene bedriver ikke terapi - vi smataler... Filosofisk Praksis er samtaler for livet. Foredragsholder Anders Holt har blant annet hatt filosofisk kafé her på bokkafeén.

21. Postmann Pat kommer til Hovin

Denne søndagen kommer selveste Postmann Pat på besøk, sammen med buktaleren Herman. Pat er en snill fyr som alle barna liker godt, og han synes at det er gøy å snakke med dem. Herman som også er tryllekunstner, har lovet å ta med en annen av sine venner også, nemlig den frekke apekatten Charlie. Det kommer til å bli mye moro denne dagen for både små og store.

28. Mystica Eterna - Marcello Haugens tanker og ord

Boka "Mystica Eterna" er sammensatt av Marcellos tidligere publiserte og upubliserte skrifter, alt hengivent sydd sammen av forfatter og økofilosof Per Ingvar Haukeland, i nært samarbeid med Marcellos familie. Haukeland har blant annet gitt ut boka "Livsfilosofi" med Arne Næss. Haukeland leser her fra "Mystica Eterna", forteller om arbeidsprosessen og svarer på spørsmål.

Til toppen
Opp

Oktober 2003

5. Sans og samling

Vi samles til harpespill, maleriutstilling, persisk mat og "ting og tang" å ta på. Alle sanser blir berørt denne søndagen, til og med den sjette: healer Ottar myhre snakker om hvordan vi bruker sansene til å fornemme ting...

12. Rim og regler for de minste

Bibliotekar Trond Aksnes har småbarnsstund for de fra to til fire år. Foreldre kan kose seg med vafler og kaffe!

19. Te - en drikk med smak og tradisjon

Te fra bladene på planten Thea Sinensis har vært drukket de siste 4-5000 årene. Mange tradisjoner knytter seg til måten den tilberedes på, sammenhengen den drikkes i og av hvem. Reidun Berger forteller om en av verdens mest utbredte drikker og serverer noen smaksprøver.

26. Venner for harde livet

Gjennom bøker, TV, film og reklame blir vi fortalt at venner er veien til det gode liv. Men er forholdet til vennene bare idyllisk og problemfritt? Hvorfor hører vi aldri om det som er vanskelig og sårt mellom venner? Kan det tenkes at det finnes elementer av "venne-tyrani" bak fasaden av venneharmoni? Marit Slagsvold og Brigitte Lange kom ut med boka "Venner for harde livet - skråblikk på moderne vennskap" tidligere i år. Her kåserer de rundt emnet og svarer på spørsmål (husk at vi går over til vintertid).

Til toppen
Opp

November 2003

2. Emilie og den umulige mamma'n

Emilie er veldig glad i mamma'n sin, men av og til blir hun fryktelig sliten. For mamma'n hennes er ikke som andre mammaer, hun er en rotemamma, en bråkemamma og en sjørøvermamma. Hun er kjempeflink til å leke, men ikke til å rydde og lage sunn mat og gi tran. Emilie vet ikke hva hun skal gjøre med den umulige mamma'n. Til slutt orker hun ikke mer og rømmer hjemmefra. Forestillingen er en dramatisering etter Gro Dahles bok. Ta gjerne med umulige og uumulige mammaer og pappaer til bokkafeén!

9. André Bjerke

Bjerke var en kjent lyriker, gjendikter, kriminalforfatter m.m. Cand. mag. Grete Marthilm, som tidligere har snakket om andre forfattere her i bokkafeén, vil fortelle om hans liv og diktning. Kanskje blir det et par dikt også.

 

16. Teglverk i Oslo

Det har vært tegl her i Norge i ca. 900 år. Men teglets historie er mye eldre. For mer enn 8000 år siden "måtte jødene under Farao drive teglproduksjon", står det i andre mosebok. I dette foredraget vil Karsten Sølve Nilsen blant annet komme inn på produksjonsprosess, arbeidsforhold, sosiale forhold og uteliggerne som sov i teglverkene. Han forteller også litt om teglbygg i Oslo. Nilsen blir supplert med innspill og utspill fra lars Olle Engaas, som hadde sommerjobb på Nygaard teglverk som guttunge. Det blir vist bilder på overhead.

23. Oslos byorginaler

Hvor er det blitt av fargeklattene i Oslos gater? Tidligere ordfører Albert Nordengen henter fram Lusefrans, Kølapålsen, Ola Narr, Snippmøller og mange andre personligheter som kunne påtreffes i byen vår for ikke lenge siden.

30. Menneskefamiliens utviklingshistorie

Dette foredraget tar for seg de viktigste fossiler av fortidens medlemmer av menneskefamilien og hvordan de gir oss kunnskap om utviklingen som har foregått. Vi får også høre om hvordan menneskene helt fra sin begynnelse i Afrika, etter hvert vandret og nådde fram til alle kontinenter. Natascha Heintz er førstekonservator ved Paleontologisk museum.

Til toppen
Opp

Desember 2003

7. Så tenner vi to lys...

Fiona del Flor skal stelle til advent - men hvor la hun adventspynten sist? Og hvem i all verden har gnaget på adventslysene? Fiona (alias Inger Brita Ørmen fra Etterstad barnehage) er mer vant med scener og operasang enn å stelle hjemme. Derfor trenger hun litt hjelp fra barna. Kanskje blir du også med på en sang eller to? Passer for de fra ca. 3 år og oppover.

Til toppen
Opp

Slik kommer du til Hovin bokkaféSlik finner du Hovin bokkafé

Vi holder til i nærheten av Helsfyr hotell i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeén ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien (se kartet til venstre).

Med bil:
Innkjøring i Innspurten fra Grenseveien.

Med T-bane:
Linje 1, 2, 3 eller 4 til Helsfyr.

Med buss:
Rute 21, 28, 37, 68 eller 76 til Helsfyr

 

Til fots:
Fra Helsfyr T-banestasjon: Gå ikke ut undergangen med retning Valle Hovin, ta den andre! Oppe på plassen svinger du til høyre og under motorveibroen (Grenseveien). Nå har du Strømsveien på venstre side og Østre Gravlund på høyre. Følg veien til du kommer til en undergang, gå gjennom den, så ser du Hovin skole rett foran deg. Gåturen tar ca. 5 minutter.

 

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium