Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Malerhaugen meldes stengt

Geir Johansen fra veilaget og Jan Ove Vatne fra Malerhaugen vel setter opp et midlertidig skilt (FOTO: Anita Larsen)Malerhaugen veilag vedlikeholder, brøyter og strør Malerhaugveien mellom 1 og 18.

Veilaget består av beboere langs veien som betaler inn et beløp hvert år for å kunne betale for driftingen. Veilaget sender i disse dager melding til Oslo kommune at Malerhaugveien stenges mellom nummer 18 og 20. Stengningen meldes vil skje den 15. oktober 2003 ved hjelp av store steiner. Allerede nå har veilaget og vellet gått sammen om å sette opp midlertidige skilt i Malerhaugeveien.

Bildet til høyre viser Geir Johansen fra veilaget (til venstre) og Jan Ove Vatne fra Malerhaugen vel (til høyre) som setter opp et midlertidige skilt som skal varsle trafikkantene. Skiltene er satt opp like i nærheten av trafostasjonen.

 

Oppdraget er utført. Jan Ove Vatne til høyre og Geir Johansen (til venstre) FOTO: Anita LarsenBildet til venstre: oppdraget er utført! Jan Ove Vatne (til venstre) og Geir Johansen (til høyre).

Bildet under: De midlertidige skiltene burde gi trafikkantene et godt og tydelig varslel om den forestående stengingen.

Bakgrunn

I 1987 vedtok bystyret at Malerhaugveien skulle stenges. Etaten som skulle gjennomføre det politiske vedtaket fra den gang har i løpet av alle disse årene ikke funnet å kunne prioritere stengningen. I mellomtiden har Malerhaugen vel sett at gater og veier rundt omkring ble stengt, for eksempel Strømsveien,

 

Bildet viser et av de midlertidige skiltene (FOTO: Anita Larsen) Enebakkveien og Hedmarksgata. Men Malerhaugveien er forblitt åpen.

Malerhaugen vel har en stor perm full av brev til ansvarlige etater og politikere om forholdene i veien, uten å få gehør. Velforeningen har flere ganger bedt om å få stenge veien for egne midler, uten å få gjennomslag. Det har vært underskriftskampanje og avisinnlegg uten at dette har hjulpet.

På folkemøte for et år siden møtte det mange beboere langs veien og det var et stort flertall for at veien må stenges.

Høsten 2002 fikk beboerne langs Malerhaugveien brev fra kommunen at veien er privat og at beboerne må selv betale for vedlikehold, som brøyting, strøing og asfaltering. I den anledning ble veilaget stiftet og det ble straks vedtatt at veien må stenges. Veilaget fant det urimelig å skulle finansiere vedlikehold for tusenvis av bilister som ikke er bosatt i området. Kommunen nektet stengning med begrunnelser som ikke var i overensstemmelse med vegloven. Veilaget henvendte seg derfor til Samferdselsdepartementet for å få en tolkning av vegloven. Veilaget har nå fått svar fra Vegdirektoratet der det er klart at kommunen ikke kan nekte stengning av privat vei, så lenge utrykningskjøretøyer og renovasjonsbiler kan komme frem. Dermed har velforeningen nå fått meldt at det sendes melding til kommunen at veien stenges 15. oktober 2003.

Fordeler og ulemper

Det er nok klart at det vil for beboerne være en ulempe at veien stenges. Det er veldig greit å kunne kjøre den veien når en skal ut i Grenseveien. Det kjører i dag rundt 1300 biler i veien hver dag. Veien er på det smaleste 2,5 meter bred.

Veien er åpen for kjøring også for vogntog, disse klarer ikke å manøvrere på den smale veien med resultat av at flere eiendommer har blitt ødelagt.

Veien er skolevei, noe som betyr at de fleste foreldre ikke tør sende barna langs veien. Ensjøtunets beboere melder til velforeningen at de ikke tør gå langs veien på grunn av alle bilene. Beboere inntil veien melder om støy og utrygg ferdsel langs veien. Kort sagt, veien representerer et miljøproblem slik den er i dag.

"Steikje fine steina"

Følg med på nettsidene. Den dagen du ser denne overskriften, henta fra TV-reklamen om KID gardiner, så inviterer Velforeningen til Champagne (og brus).

(03.09.2003)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium