Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Tyngdepunktet i Ensjøbyen under planlegging

Tyngdepunktet i Ensjøbyutbyggingen har vært området rundt T-banen. Mange har sagt at dette området vil danne startskuddet for ny boligby på Ensjø.

10. mars ble det utlyst konkurranse om hvordan T-baneområdet kan utvikles. I forarbeidet har det vært planlagt 60% boliger og 40 % næring på tomta over T-banen, Haugs bilforretning mot Gjøvikbanen (tidligere Levahn motor), parkeringsplassen mot Ensjøveien og der bingoen og Narvesen ligger. Det planlegges høy utnyttelse av arealene, rundt 250 %. Det er omtrent slik som det i dag er i Smalgangen på Grønland.

Det er åpnet for bygging av noen høye hus på dette området, hvor høyt er ikke helt klarlagt, men det har vært nevnt 8-10 etasjer. Frist for innlevering til konkurransen er 21. mars.

Velforeningen har i tidligere uttalelser ønsket sentrum for Ensjøutbyggingen rundt T-banen, med forretninger og service for beboere. En plass/møteplass er også ønsket rundt Ensjø T-bane. Vi har også foreslått stoppested for NSB på Gjøvikbanen og gjenåpning av Vålerengtrikken til Ensjø for å styrke kollektivtilbudet vestover og nordover (12.03.2003).

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium