Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Storstilt utbygging bak fyrstikktorget

Fyrstikkalléen 17, 19 og 21 og Grenseveien 97 skal bygges ut med boliger og næringslokaler. Det er arkitektkontoret Arcasa som står for hele prosjektet.

Første trinnet i utbyggingen blir sendt ut til høring i slutten av mars. Dette gjelder Grenseveien 97, Andersen og Ødegård rett bak torget, helt til Fyrstikkalléen. Ved Fyrstikkalléen gjelder første trinnet parkeringsplassen og nummer 19. Vi har snakket med arkitektkontoret og får opplyst at arealet skal bestå av næringsarealer opp mot Grenseveien, slik det er i dag. Bak torget og ned mot Fyrstikkalléen skal det bli mest boliger, men muligens næringslokaler-forretninger i første etasje.

I neste trinn, langs Grønvoll allé som har adresse Fyrstikkalléen 17 og 21, skal det i hovedsak bli boliger. Det planlegges forretninger og bevertningssteder i første etasje. I dette trinnet er det uklart hvilke deler av fyrstikkfabrikken som blir ansett som verneverdig. En antar at iallfall den eldste bygningen fra 1907 vil bli stående.

I prosjektet planlegges det en plass for folk til å møtes.

I samtalene med arkitektkontoret har vi klart sagt fra at det ikke må planlegges å åpne Fyrstikkalléen for gjennomkjøring. De fleste boligene vil få adkomst fra Fyrstikkalléen, resten adkomst fra Grønvoll allé. Næringsarealene skal også ha adkomst fra Grenseveien/Grønvoll allé.

Hele prosjektet vil medføre at Fyrstikktorget som handlesenter blir utvidet. Noen vil sannsynligvis være glad for det, mens andre sikkert ville ønske at dette ikke skjedde. Synspunkter på dette mottas mer enn gjerne.

Mer informasjon om utbyggingen vil bli gitt etter hvert som planene foreligger (04.03.2003).

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium