Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Hovin Bokkafé, høsten 2004

Besøk Hovin Bokkafé!Hovin Bokkafé fyller 10 år!

Hovin bokkafe ble startet etter et initiativ fra bydelen og Deichmanske bibliotek. Bydel Gamle Oslo har forvaltningsansvar for tiltaket, og alle arrangementer på bokkafeén er gratis!

Bokkafeén er åpen på søndager 14.00 - 17.00. Vil du låne eller levere bøker andre ukedager, ring og hør om det er noen tilstede i lokalet.

Leder for Bokkafeén er Ingeborg Margrete Andersen som du treffer på telefon 22 64 44 46 eller på e-post hovin_bokkafe@hotmail.com. Hvis du ønsker å få bokkafeéns ukentlige løpesedler tilsendt med e-post kan du sende en mail.

 

 

Innhold

De tusen historiers sted
Hva skjer på søndager kl. 15.00?
Program for september
Program for oktober
Program for november
Program for desmeber
Her finner du oss!

De tusen historiers sted

Stikk innom og les en avis eller et ukeblad, tegn en tegning eller slapp av med en kopp kaffe og en vaffel. Du kan også låne bøker: vi har en liten samling av romaner, dikt, fagbøker, tegneserier og billedbøker - for barn, ungdom og voksne. Blant romanene kan du finne godbiter som det er venteliste på andre steder.

Hva skjer på søndager kl. 15.00?

Åpen kafé - med et kulturelt innslag attåt. Arrangementene (se programmet nedenfor) begynner kl. 15.00. Vil du ha en rolig stund med avis, kaffe og vaffel? Da lønner det seg å komme mellom kl. 14.00 og 15.00.

Til toppen!
Opp

September

5. Presentasjon av nye bøker

Ingeborg har valgt ut en knippe av årets romaner og forteller litt om dem.

12. Rim og regler for de minste

Bibliotekar Trond Aksnes har småbarnsstund for de fra to til fire år. Aksnes har god kontakt med de minste barna, forrige gang han var på besøk ble en trivelig opplevelse for både barn og foreldre.

19. Russerleiren på Etterstad under andre verdenskrig

"Min nabo heter nød": Foredrag med balalaika- og gitarakkompagnement, samt bilder på overhead. Teksten er basert på intervjuer med beboere på Etterstad som møtte russerfangene som barn og unge. Arrangementet er i samarbeid med Oslo folkeakademi.

26. Sokrates vei - vår vei?

Sokrates vei: Still gode spørsmål. Tenk selv. Erkjenn deg selv. Filosof Anders Holt foredrar om hvordan Sokrates kan inspirere oss til å vokse som mennesker, og komme nærmere oss selv og vår livsverden.

Til toppen!
Opp

Oktober

3. Astrologi og regresjon

Morten Alexander Joramo har jobbet med astrologi i over 20 år. Han arbeider også som regresjonsterapeut og har skrevet to bøker. I dette foredraget vil han snakke om hvordan fødselskartet gjenspeiler våre dype utfordringer til det å bli hele og velfungerende mennesker.

10. Hovin bokkafe 10 år!

Store og små inviteres til fødselsdagsselskap, med musikk, dans, mat, kake, ord for dagen og et overraskelsesinnslag til barna. Atskillige personer har bidratt til å skape det som er Hovin bokkafe - et fellesskap, en stemning, en sær liten plante i Oslos kulturliv. Denne dagen blir en hyllest til store og små som setter sitt preg på dette møtestedet. Alt som serveres er gratis.

17. Edderkoppen - et lykkedyr for Leif Juster og norsk revy.

Andreas Diesen tar oss med på en gjenopplevelse av Edderkoppen, med ord og videoklipp. Diesen er kjent fra sine mange revyportretter på NRK Fjernsynet og sine musikalportretter på radioen.

24. Trylleshow med Chriss Chrissel

Chrissels show er tettpakket med tryll og tull, mystikk og magi, her er det like mye moro for 3-åringen som for 12-åringen. Chrissel har med seg levende dyr - både duer og kanin. Han har også med seg andre dyr, som riktignok først blir levende når han buktaler med dem.

31. Liv Dommersnes

Liv Strømsted (som er hennes pikenavn), fikk 17 år gammel Nasjonalteatrets sjef og fryktede regissør Bjørn Bjørnson som beskytter og læremester. Senere var hun bl.a. med og startet Studioteatret. Liv Dommersnes forteller her fra et rikt kunstnerliv og leser fra sin erindringsbok: "Alt har sin tid". (Husk at vi går over til vintertid!)

Til toppen!
Opp

November

7. Fra Bjørnstjerne Bjørnsons liv

Bjørnson var en stor taler, dikter og poet, men det kan også være andre ting å trekke fram fra hans mangslungne liv. Cand.mag. Grete Marthilm forteller her om en spesiell episode i Bjørnstjerne Bjørnsons liv.

14. Hovin bokkafe presenterer: Trupp Go'hjerta!

En komisk forestilling med to artige klovner som har forskjellig syn på hvordan man skal oppføre seg i ulike situasjoner. Hva skjer når disse møtes på et bibliotek? Én ryddig og petimetrisk, den andre leken og nysgjerrig. Det er ikke den tradisjonelle sirkusklovnfiguren du møter her, men mer i stil med Helan og Halvan. Passer for barn fra tre år og oppover.

21. Møt Bibi Razia

Du har sikkert sett henne på TV, hun var bl.a. med i Syv søstre, Pilens flyttebyrå og Fox Grønland, hun har også hatt roller innen film, teater og reklame. Bibi ble født i Punjab i Pakistan og kom hit til landet i 1974. Her forteller hun om sitt liv, møtet med Norge og arbeidet med film og teater. Du får også høre henne synge, akkompagnert av Ilias Massi på tabla.

28. Oslos hospitaler i middelalderen, med vekt på Sankta Maria-hospitalet på Hovin.

Av alle hospitaler i Oslo/Aker før reformasjonen, er St. Mariahospitalet på Hovin det som hittil er minst kjent. Foredraget trekker frem de kilder som kaster lys over hospitalets historie fra 1300- til 1500-tallet. Tore H. Vigerust er cand.filol .med historie hovedfag. Han har også skrevet en rekke bøker og artikler, mest innenfor by- adels- og slektshistorie.

Til toppen!
Opp

Desember

5. Juleforviklinger

Det er juleforberedelser i byen med de små skjeve husene, og alle har det veldig travelt: Bokhandler Jacobsen sender pakker med bøker og andre nyttige ting i Øst og Vest. Alt går greit inntil han mister brillene sine, hvordan skal han nå bli ferdig i tide? Samtidig leter vesle Pjoter etter Buste, en lurvete hund som gjerne tar med seg ting som tilhører andre… En morsom og koselig dukketeaterforestilling for både barn og voksne, ved Ballongteateret.

12. Juleavslutning

Et lite kåseri om julens skikker og tradisjoner.

Til toppen!
Opp

Slik finner du Hovin bokkafé

Her finner du Hovind Bokkafé!Vi holder til i nærheten av Helsfyr hotell i Strømsveien 110, 0663 Oslo. Bokkafeén ligger i den fløyen av Hovin skole som vender ut mot Strømsveien (se kartet til venstre).

Med bil: Innkjøring i Innspurten fra Grenseveien.

Med T-bane: Linje 1, 2, 3 eller 4 til Helsfyr.

Med buss: Rute 21, 37 eller 76 til Helsfyr

Til fots:

Fra Helsfyr T-banestasjon: Gå ikke ut undergangen med retning Valle Hovin, ta den andre! Oppe på plassen svinger du til høyre og under motorveibroen (Grenseveien). Nå har du Strømsveien på venstre side og Østre Gravlund på høyre. Følg veien til du kommer til en undergang, gå gjennom den, så ser du Hovin skole rett foran deg. Gåturen tar ca. 5 minutter.

 

 

Til toppen!
Opp

(30.08.2004)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium