Malerhaugen Vel sin logo

 

 

 

 

Kommer navnet Malerhaugen av malurt?

hjem

nyheter

kontakt

prosjekter

malerhaugposten

historikk

økonomi

styre

lenker

Read about Malerhaugen in english

Ensjøbyen i stampe?

I Aftenposten 7. mars 2005 kunne en lese at det er fare for at Ensjøbyen stopper opp eller endres i planleggingen. For tiden er det under planlegging bygging av titusenvis av boliger i Oslo. Muligens flere enn det er behov for.

Da Ensjøbyen ble planlagt i 2000 var det en stor mangel på boliger og kommunen la ned store ressurser for å bøte på dette ved å stimulere til en massiv bygging på Ensjø. Over 3000 boliger er søkt bygget til kommunen, men kun 100 er kommet så langt som at de er bygget. Det kan virke som at det er selve sentrum på Ensjø som nå står i stampe, altså langs Gladengveien og rundt T-banen. Striden står mellom kommune og utbyggere om hvem som skal betale for infrastruktur som friarealer, nye veier og for eksempel åpning av Hovinbekken.

Vi er lite glad for de signaler som er kommet i det siste, det at utbyggere endrer sine planer og vil bygge flere mindre og billigere leiligheter. Det er lettere å selge mindre leiligheter og en kan få plass til flere boenheter på den måten. Skal Ensjø i fremtiden bestå av 10 000 ett- og toroms leiligheter? Eller skal det være plass til barnefamilier?

(08.03.2005)

Tilbake til nyheter...

 

Til toppen
Toppen

 

 

Nedsidene er sjekker i Lynx nettleser

Sidene er utviklet av TaurusDesign i Oslo - webdesigneren i ditt nærmiljø,
telefon 92 08 20 31

Kildekodene er feilfrie i h.h.t.  World Wide Consortium